RESEPI NIE TAK SEMPAT SAYA CUBA LAGI. TAPI MEMANG TERUJA SANGAT NAK BUAT... TENGOK JE LAH COLOUR NYER YANG MERIAH TU.. HEHE.. CANTIK SANGAT!!! SO, SAYA LETAK JE DULU RESEPI NIE KAT SINI. GAMBAR PUN SAYA AMBIL DARI RAKAN BLOGGER.. SO, KEPADA SESIAPA YANG NAK CUBA DULU, SILAKAN....
BAHAN-BAHAN
10 biji telur
150 gm gula halus
2 gelas tepung hong kong (kira-kira 180-200 gm)
1 sudu ovallette
100 gm horlick
450 gm mentega
1 tin susu pekat manis
250 gm cream cheese
Chocolate chips
CARA MEMBUAT
© Telur, gula, tepung hong kong, horlick dan ovalette di pukul hingga kembang dan pekat.
© Mentega,susu dan cream cheese di pukul hingga putih. satukan kedua-dua adunan dan gaul hingga sebati. Bahagi kan kpd 3 bahagian.
(a) warna hijau 3 lapis (setiap lapisan 5 sudu makan)
(b) warna putih 2 lapis (setiap lapis 5 sudu makan)
(c) warna merah lapis hingga habis (setiap lapisan taburkan dengan chocolate chips)
(a) warna hijau 3 lapis (setiap lapisan 5 sudu makan)
(b) warna putih 2 lapis (setiap lapis 5 sudu makan)
(c) warna merah lapis hingga habis (setiap lapisan taburkan dengan chocolate chips)
© Bakarlah selapis-selapis sehingga masak.
No comments:
Post a Comment