Tuesday, 31 May 2011

KEK LAPIS WATER MELON CHEESE

RESEPI NIE TAK SEMPAT SAYA CUBA LAGI. TAPI MEMANG TERUJA SANGAT NAK BUAT... TENGOK JE LAH COLOUR NYER YANG MERIAH TU.. HEHE.. CANTIK SANGAT!!! SO, SAYA LETAK JE DULU RESEPI NIE KAT SINI. GAMBAR PUN SAYA AMBIL DARI RAKAN BLOGGER.. SO, KEPADA SESIAPA YANG NAK CUBA DULU, SILAKAN....



     BAHAN-BAHAN
       10 biji telur
       150 gm gula halus
       2 gelas tepung hong kong (kira-kira 180-200 gm)
       1 sudu ovallette
       100 gm horlick
       450 gm mentega
       1 tin susu pekat manis
       250 gm cream cheese
       Chocolate chips

CARA MEMBUAT
©   Telur, gula, tepung hong kong, horlick dan ovalette di pukul hingga kembang dan pekat.

©   Mentega,susu dan cream cheese di pukul hingga putih. satukan kedua-dua adunan dan gaul hingga sebati. Bahagi kan kpd 3 bahagian.

(a) warna hijau 3 lapis (setiap lapisan 5 sudu makan)
(b) warna putih 2 lapis (setiap lapis 5 sudu makan)
(c) warna merah lapis hingga habis (setiap lapisan taburkan dengan chocolate chips)

©       Bakarlah selapis-selapis sehingga masak.

No comments:

Post a Comment