HARI NIE MOOD RASA CHEERLEES & GLOOMY JER.. BIASALAH, PERUBAHAN HORMON SEBULAN SEKALI. HEHE... SO, SAYA PUN MENGGOOGLE LA RESEPI-RESEPI YANG DAPAT MENCERIAKAN BALIK HATI SAYA YANG SURAM NIE.. BILA TERPANDANG JER APAM PELANGI NIE, HATI SAYA TERUS JADI CERIA DAN BERWARNA-WARNI SECERIA WARNA PADA APAM-APAM NIE.. HEHE.. SEBENARNYA TAK SUSAH NAK CERIAKAN HATI SAYA NIE. MEMASAK & MELIHAT BENDA-BENDA YANG BEWARNA-WARNI SEPERTI PELANGI DAH CUKUP UNTUK MENCERIAKAN HATI SAYA.. HEHE.. PELIKKAN??? TAPI, ITULAH SAYA... UPS... LUPA PULAK, CHOCOLATE.. 3 BENDA NIE MEMANG AKAN MENCERIAKAN SAYA... "COOKING, COLOURS & CHOCOLATE..."
TAMBAHAN :
BILA BACA BALIK ENTRI NIE BARU SAYA PERASAN, CERIA = 3C... HEHE..
APAM PELANGI... YANG TELAH MENCERIAKAN HARI SAYA YANG SANGAT CHEERLESS & GLOOMY.. :)
APAM YANG DAH SIAP DIPOTONG UNTUK BEKAL ANAK-ANAK KE SEKOLAH AGAMA SEBELAH PETANG...
** UNTUK PERINGATAN SAYA, BUAT 2 ADUNAN LAIN KALI
BAHAN-BAHAN :
2 BIJI TELUR
1 SK OVELLETE
1/2 SK ESEN VANILA
150 GM TEPUNG GANDUM
150 GM GULA HALUS
125 ML SANTAN KARA (SAYA GANTI SUSU CAIR)
1 SK BAKING POWDER
SECUBIT GARAM
PEWARNA
CARA MEMBUAT :
© PUKUL TELUR, GULA & OVELLETE SAMPAI GEBU
© MASUK SANTAN/SUSU DAN ESEN VANILA. KACAU SEBATI
© MASUKKAN TEPUNG YANG DIAYAK BERSAMA BAKING POWDER. KACAU RATA
© BAHAGIKAN KEPADA BEBERAPA BAHAGIAN & WARNAKAN IKUT PILIHAN
© TUANGKAN SELAPIS DEMI SELAPIS DAN KUKUS 30 MINIT
No comments:
Post a Comment